A HARDOX 400 és
HARDOX 500 kopásálló lemez

A HARDOX kopásálló lemez alkalmazása:

Társaságunk több éve gyárt különböző talajművelő gépekhez alkatrészeket és saját fejlesztésű mezőgazdasági gépeket. Az alkatrészek egy része a mezőgazdasági gépeken kopóalkatrészként kerül felhasználásra. A saját fejlesztésű KU sorozatú nehézkultivátor és a késes rotor adapter kopóalkatrészeit is ebből az anyagminőségből gyártjuk, hogy gépeink megfeleljenek korunk kiemelkedő követelményeinek. Kopóalkatrészekkel szemben támasztott követelmények, úgy mint kopásállóság, keménység, magas élettartam és gazdaságosság, igen magas és nehezen kielégíthető követelmények.

Az előzőekben említett követelményeknek való megfelelés érdekében társaságunk a kopóalkatrész gyártásban már több éve alkalmazza a HARDOX 400 és HARDOX 500 minőségű kopásálló lemezt. A lemez megmunkálásához speciális technológiát és szerszámokat kell alkalmazni, mellyel társaságunk rendelkezik.

HARDOX kopásálló lemez számos lehetőséggel:

A HARDOX kopásálló lemez a legnagyobb kopásállósági igényeket is kielégíti. Az egyenletes és nagy keménység, a nagy szilárdság, a nagyon jó ütésállóság a HARDOX-ot ideális anyaggá teszi számos felhasználási területen.

A HARDOX-ot az SAAB-nál Svédországban fejlesztették ki, és ez a nemesített kopásálló lemez 1970 óta van a piacon. A vevők igényeinek kielégítése érdekében a terméket folyamatosan fejlesztik. A HARDOX jelenleg világszerte fogalom, ahol magas és egyenletes minőségről, jó sík-jellegről és felületi minőségről van szó. A HARDOX-lemez 3-4 szer keményebb a hagyományos nagyszilárdságú szerkezeti lemezeknél.

Alkalmazásának előnyei:

  • Keményebb, strapabiróbb: Többszörösen növeli az acéltermékek élettartamát
  • Rendkívül magas szilárdság: Egyszerűbb és könnyebb szerkezeteket tesz lehetővé és ezzel növeli a hasznos terhelést.
  • Rendkívül szívós: Nagyon alacsony hőmérsékleten is rendkívül ütésálló.
  • A nagy keménység többszörösére növeli az élettartamot: A HARDOX rendkívül kopásálló. Hogy a lemez meddig tart ki, az attól függ, melyik anyagtípusról van szó és milyen igénybevételről. Az ásványi anyagokkal, mint például a termőföld, való munkáknál gyakran többféle igénybevétel is jelen van, koptatók és ütők - nem ritkán deformációkkal együtt fellépve. Ezek a különböző igénybevételek általában specifikus anyagokat követelnek meg az összetétel és a tulajdonságok vonatkozásában. A 400-500 Brinell keménységű HARDOX kopásálló lemez a legtöbb igénybevételi fajtának megfelel. A HARDOX 400 élettartama 5-szöröse a hagyományos nagyszilárdságú szerkezeti lemezének.
  • Kisebb költségek-nagyobb gazdaságosság: A nagyobb hasznos terhelés, a kisebb karbantartási költségek, a nagy terhelhetőség és a hosszabb élettartam összességében nagyobb gazdaságosságot nyújt.
  • Nem igényel hőkezelést és kopásálló réteggel történő felhegesztést: A gyártóműtől alap állapotban már a megfelelő mechanikai tulajdonsággal rendelkező lemezt kapjuk. A speciális megmunkálási technológia segítségével azonban még meg tudjuk munkálni.